CROCHET: IPAD CROCHET POUCH



Hola semua..i’m back bak kata terminator..tersangat lama tak update blog kan..hoho
Konon nye hidup agak busy dan hectic dalam 2 bulan lepas plus ada masalah internet ckit kat rumah adalah antara penyebab blog ini terbiar begitu sahaja. Kat entri nak cite pasal salah satu order custom made customer himegurumi shop which is pouch crochet yang nampak macam ipad ckit…


Rasanye ni la pouch yang paling mencabar yang penah aku buat.. part paling mencabar adalah bahagian hadapan pouch tu..jenuh nak pikir acana nak wat gabungan putih n hitam tu..banyak kali gak try n error..


Aku guna felt untuk details macam logo buah epal, lubang camera etc untuk melengkap kan rupa pouch ni..
Walaupun agak susah nak buat tapi akhirnya rasa berbaloi-baloi bila customer suka dan puas hati ^^.

Sebenarnya banyak benda nak share tapi insha Allah akan di hikayat kan di lain entri.
Tima kasih n adios ^^.


Tima kasih Singa comel ^^

dah lama tak buka blog,,

pastu terperasan bilangan follower betambah..

pastu baca komen kat chatbox..

pastu terperasan sesuatu yang mengujakan

pastu tekan link blog tu

pastu ternampak gambar and nama blog yang familiar

pastu laju laju baca ENTRI tu


YEAY MACAM TAK PERCAYA ADA ORANG SUDI REVIEW BLOG SAYA !!!!
TERUJA AND RASA TOUCHING SANGAT...

TIMA KASIH TERAMAT  YEK BLOGGER SINGA COMEL ^^
KAMU MEMANG COMEL ^^



Crochet Rose Brooch ^^



Hola hola ^^

hari ni aku nak memperkenalkan new items kat Himegurumi SHOP, iaitu Crochet rose brooch ..

brooch ni boleh dipakai dengan tudung atau shawl,, sure anda akan bertambah-tambah comel nanti ^^
 macam-macam warna yang ada 





kalau berminat refer gambar kat atas ni dan  komen no brooch yang anda  berminat  kat sini atau PM kat page Himegurumi SHOP..

takde warna peberet anda kat atas? jangan risau bole pm warna apa yang anda kehendaki ^^
aku juga menerima tempahan pukal..nanti harga kita bole runding2 lagi ^^

kalau ada apa2 soalan, jangan malu dan segan sila pm atashi kat page Himegurumi SHOP yer ^^

Crochet: Bunny pouch


hola hola ..I'm back ^^ hee

lai lai mari dekat dekat,,aku nak introduce anda anda semua dengan new kawaii item in Himegurumi SHOP, Bunny Pouch

setelah berjaya buat rilakkuma pouch, then baru perasan kite bole buat bermacam -macam pouch with the same oval pattern yang diguna untuk buat rilakkuma pouch..




bahagian dalam pouch aku lining kan dengan fabric pink bercorak bunga2 kecil ^^






Dengan size approximately 14 cm wide x 12 cm tall (tak termasuk ukuran telinga), pouch ni bole digunakan untuk protect handphone kesayangan anda daripada scratches dan habuk  ,

Ataupun sebagai beg makeup  yang senang di bawa ke mana- mana ^^

kalo berminat untuk memiliki bunny pouch ni ataupun ada sebarang pertanyaan , jangan malu-malu untuk pm  kat page Himegurumi SHOP yer ^^

My First Customer Order ^^


halo halo betemu kembali ^^
entri post kali ni saja nak share akhirnya Himegurumi SHOP menerima pelanggan pertama...horayy ><
hee..baru satu customer pun dah kecoh kan..hee..tapi benda ni sangat bermakna untuk saya tau sebab tak sangka ada gak orang nak beli kan..

customer pertama  ni telah membeli tiga keychain  dan satu pouch rilakkuma..pouch rilakkuma ni bukan pouch yang aku post kat entri yang lepas tau sebab  pelanggan  ni request nak pouch with bigger zip ckit.. aku pun wat kan pouch rilakkuma yang len ^^ ,, so pouch rilakkuma dalam entri lepas masih available untuk dijual tau ^^

selain tu, pelanggan  ni request nak keychain panda

keychain panda
selain tu, pelanggan  ni request nak keychain panda..Ni la keychain panda yang  berjaya aku crochetkan ^^
kalo sape2 yang juga teringin nak memiliki keychain ni bole la pre order  dengan pm kat page Himegurumi SHOP yerk ^^

Crochet: Rilakkuma pouch and announcement ^^


aloha ^^
huhu dh lama  tak update blog kan..sebenarnya banyak projek amigurumi yang  nak cite tapi perasaan malas nak update blog lebih menguasai..huhu..

rilakkuma 

aku memang  minat tersangat kat bear yang suka relaks ni , rilakkuma ^^..rilak tu maksudnya relaks n kuma tu maksudnya bear..dah lama teringin nak wat rilakkuma pouch ni..aku try gak cari pattern kat internet tapi hampa tak jumpa, so aku try wat pattern sendiri..setelah berkali-kali try n error..emm hampir 3 minggu kot baru la berjaya....part nat wat bentuk oval tu flat memang mencabar bagi beginner mcm I ni..huhu

left: front view, right : back view

lining with polka dot fabric

At last berjaya gak siapkan rilakkuma pouch ni...yeay ^^..hee 

wokey nak wat satu announcement ..aku telah menbuka kedai online iaitu Himegurumi SHOP untuk menjual crochet craft..rilakkuma pouch ni antara barang yang di jual..selain tu ada gak jual amigurumi keychain ^^
kalo nak order or nak tanya mengenai barang yang dijual bolela pm kat page tu yer..

sila-silah jenguk page Himegurumi SHOP ni yer and don't forget to hit button like yer ^^

Onegaishimasu ^^

 
Copyright © HIMEGURUMI | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in