Amigurumi: Koala


Let me introduce you with new member of my amigurumi family, Mr Koala ^^
tinggi Mr koala dalam 7 cm..perfect as keychain or bag charm.. duration  buat amigurumi koala dalam 1 hari jugakla..huhu biasala kan masih pangkat beginner lagi dalam dunia amigurumi ni..


Pattern Mr koala ni boleh tengok kat sini kat SINI..
Pattern ni lengkap dengan step by step photo camana nak buat Mr Koala ni..memang sangat membantu..



head and body
Mula-mula macam biasa buat dulu bahagian kepala, iaitu attach eyes pastu embroid hidung and attach telinga kat kepala Mr koala ni..

Lepas dah siapkan bahagian kepala,  atashi attach body kat kepala dulu..Pastu baru attach limbs kat body..



The hardest part adalah ketika buat Mr koala ni adalah part nak wat hidung dia..hee aku memang lemah dalam embroid ni =_=..huhu..memang  kena byk practice lagi ni..

Local Mr Koala with Australian Mr Koala..hee
keychain Koala kat dalam gambar atas ni souvenir daripada supervisor dan supervisor aku..hee..yang koala kelabu kecik tu supervisor industrial training ketika belaja dulu yang bagi dan yang koala cream tu supervisor work training yang bagi.. souvenir wajib beli kalo pegi Australia kan..

wokey sampai kat sini je entry ni ^^
tima kasih sebab sudi baca yer ^^




0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © HIMEGURUMI | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in