Crochet : Rose


Benda pertama yang aku buat lepas belajar basic crochet adalah rose..Rose ni antara crochet project yang sesuai untuk beginner sebab pattern nyer pun senang di fahami..ada banyak free rose pattern kat internet. aku guna pattern dari blog Planetjune..HERE



Rose pertama atashi buat ni menggunakan hook 6..so terhasilah rose berdiameter 5 cm..




Dua roses kat atas, atashi guna hook 5..Size diameternya 4.8 cm..Tak jauh beza ngan rose yang guna hook 6..




Roses kat atas ni plak guna hook 1.37 mm..Diameter rose ni almost 3 cm..



round pin

Rose brooch


As what planetjune had mention in her blog..Rose ni versatile kegunaan nyer..Aku gunakan sebagai brooch..senang jer..Jahit jer pin kat belakang rose ni and tadaaa ...Terhasilah brooch rose yang comei ^^

As simple as that, maka bertambahla koleksi brooch korang  ..Simple dan menjimatkan ^^


Add caption



0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © HIMEGURUMI | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in