Amigurumi: Elephant


I crochet this little yellow elephant ami early last year. When I saw Stephanie  of All about Ami post about this elephant ami in her instagram I thought to myself this is must try project. I'm really glad Stephanie decide to translate the pattern to english and do the tutorial as well. Without her tutorial, making this little guy maybe quite confusing by just read the pattern alone because there are different technique on crocheting the limbs. You can refer the pattern and tutorial of this elephant ami HERE.









This project start by crocheting in oval shape which is the body of the elephant.






Side of left and right at near the end of the oval shape was joined by single crochet chain to make the hole where the elephant's trunk will be crochet on later.





Crocheted tab under the hole was used to connect to other side of the oval shape to make another five holes. 4 holes at the left and right side of the elephant body is where the limbs of the elephant will be crochet directly to the body.





hind limb

Front limb
As in the Stephanie tutorial, I crocheted the limb from the left hind limb and then left front limb, then right front limb and right hind limb.






I crocheted the elephant's trunk at the first hole that I made. Different from Stephanie tutorial, I crocheted the trunk first before I attached the safety eyes because I need the trunk as the center so that I can placed the safety eyes in symmetry.








Fill the elephant body with the polyfiber through the hole at center of the body. Close the last hole by sew crocheted circle to the body.






 I added the fabric lining to the ear with the only fabric I have during that time. Hence, the color of the fabric pattern totally not match with the yarn's color. So as final touch, I add pink blusher to elephant cheeks  to match with the color of the flower pattern ^^

 










Crochet: Macaroon Coin Purse Pattern


Actually I make this macaroon coin purse and shared this tutorial in my instagram 10 months ago. I decide to share again the tutorial here because it may be much easier to view it in one post. This crochet coin purse is inspire from the everly famous macaroon coin purse made by Joanne of Craft passion.



Material that I used to make this purse are:
1. cover button 38 mm (got mine from daiso)
2. zipper
3. 2.50mm crochet hook
4. acrylic yarn (i'm using minlon)





Crochet macaroon coin purse pattern

Abbreviation:

sc    : single crochet
st    : stich
dec : decrease


Round
Pattern
Total Stiches
 1
 6sc in magic ring (6)
 6
 2
 2sc in each st around
 12
 3
 (Sc 1, 2 sc in next sc)  repeat 6 times
 18
 4
 (Sc 2, 2 sc in next sc)  repeat 6 times
 24
 5
 (Sc 3, 2 sc in next sc)  repeat 6 times
 30
 6-8
 Sc all
 30
 9
 (Sc 2, dec 1) repeat 6 times
 24









Insert the cover into the  emm what I should I call it err small crochet pouch that you make before..do the same to another cover.






Purse zipper
1. measure the cover..mine is 5 inch then I shortend the zip to 5 inch
2. sew the zipper to join it together into ring
3. stich at the edge of the zipper and
4. pull it together..
5. do the same to the other side of zipper.






slip stich the zipper to the cover.. do both side







Lining of coin purse
1. Cut fabric bigger than back plate of the cover
2. Stich at the edge of the fabric
3. Pull it together
4. Place the back plate on then sew  the fabric lining  to the zipper
5. Do the same for the other side
 6. Done ^^






I attach keychain ring to the zipper head so I can attach this purse to my pencil bag. Beside of coins you can use this purse to put accessories such as ring or bracelet. I use this purse to put my scarf pin ^^

For more details tutorial you can visit Craft Passion tutorial HERE.

Thank you for reading.


Crochet Kitty hat


Assalamualaikum

Hobi masa lapang aku selain baca beautifulnara dan allkpop adalah stalk blog, insta dan pinterest crafter-crafter  crochet dan amigurumi and I never failed going kya~ kya~ bila tengok dorang kait barang baby  yang comel. Aku selalu hesitate nak kait barang baby sebab yalahkan aku nak bagi siapa plak pakai. Adik aku bungsu pun dah nak menghampiri 20 tahun. Anak buah plak lama lagi kot sebab adik-beradik suma tak puas hidup single lagi.

Tapi belainan dengan member aku. Semua dah move on dan melangkah ke alam dewasa.  So point of the introduction  melalut akuni one of my close friend dah naik pangkat jadi mom to be ^^. So I have reason nak kait-kait barang baby ^^

Member akuni suka kucing so aku plan nak kait  barang baby  bertemakan kucing. Akupun meng'google' dengan gigih untuk cari design  kucing dan aku terinspire untuk buat topi kucing seperti gambar di bawah ni



 Source: Pinterest


Since aku tak tau lagi gender baby so aku decide nak guna warna yang unisex. Aku pilih warna grey. Aku guna benang acyralic yang besar dan guna hook 8/0.

Cara nak buat earflap crochet hat ni pulak boleh terjah blog Sarah Repeat crafter me. Sarah crafter yang sangat awesome dan dia banyak kait barang baby yang comel-comel and the best part is dia kongsi suma pattern of her awesome design. For this earflap hat, Sarah menyediakan pattern earflap hat ni untuk size newborn sehingga size budak tadika. 

So let me share proses aku buat topi ni ^^



 


Mula-mula aku kait bahagian topi. Lepas tu aku mula mengait bahagian ear flap. Boleh start menagait earflap ni kat mana bahagian topi tapi aku lepas dah join last stich topi aku terus turn dan start kait earflap kat situ. 

Lepas dah siap earflap pertama tu lipat topi macam dalam gambar kat atas dan pastikan lebih banyak stich kat depan earflap  daripada stich kat belakang.

  
 Lepas tu aku tanda dengan stich marker bahagian yang selari dengan earflap pertama dan mula mengait earflap kedua kat situ.



Front view
Ni pandangan depan topi bila dah siap kait kedua-dua earflap


 Lepas dah siap bahagian earflap topi aku single crohet all around topi dengan benang cream bermula  sebab nak matching kan dengan bahagian hidung. Aku lapis dua benang cream tu sebelum mengait sebab saiz lebih kecil daripada benang grey. Aku start single crochet tu daripada bahagian hujung earflap.

Bahagian hidung
Dah setel bahagian topi yang mana agak senang sikit sebah dah ada pattern aku mula cuba try error kait untuk bahagian hidung kucing ni. Lepas dah berapa kali cuba akhirnya dapat la hasil kat atas. Aku kait bahagian hidung ni dengan benang cream yang sama aku guna untuk lining topi. Tapi kali ni aku tak lapis dua dan aku guna hook yang kecil sesuai dengan saiz benang.

Kemudian aku jahitkan ke topi seperti kat dalam gmbar kat atas.


Hidung



Kemudian baru aku start kait hidung kucing dan jahit kan ke topi.




Shank button
Aku guna shank button untuk mata kucing. Boleh gam je atau nak lebih secure lagi lebih baik jahit terus ke topi.





Telinga
 Kemudian aku kait dua telinga kucing dan jahit kat topi.


Last sekali  tocangkan yarn kat bahagian earflap. Boleh rujuk kat tutorial kat blog classycrochet.

Akhirnye siap .Harap-harap mak baby dan baby suka ^^


 
Copyright © HIMEGURUMI | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in