Amigurumi: Bear



Dah lama aku tak update blog sebab kelajuan broadband atashi laju sikit je dari siput..huhu
wokey entri  kali ni atashi nak ceta pasal amigurumi teddy bear ..aku buat bear ni untuk bff  sebagai her birthday gift..glad she like it ^^

Pattern bear ni  daripada blog All About Ami bole refer kat SINI dan step by step photo tutorial bole refer kat SINI

anggota badan amigurumi bear

Kalo ikut pattern , Stephanie guna 2 jenis yarn yang berbeza dan 2 jenis crochet hook yang berbeza saiz..kui guna satu jenis yarn je iaitu yarn brand Minlon more 100% acrylic yarn dan  crochet hook pula atashi guna Rose size 1.. sebab tu kot hasilnya x secomel bear Stephanie..huhu..



meng embroid hidung mr bear

mr bear nose done ^^

 embroid hidung bear ni kat felt putih..mula-mula atashi lukis guna pensil kat felt tu pastu baru embroid guna benang hitam..
kali ni aku cuba buat hidung bentuk love..amacam menjadi tak? hee..



Macam biasastart dengan siapkan bahagian kepala dulu....Mata untuk bear ni  guna shank button gak sama macam amigurumi dragon kat SINI..hidung bear  gamkan je kat kepala bear guna gam UHU..

attach tangan




dan kaki

Dah siap bahagian kepala bolela attach kan badan dan limbs..

Mr Bear done ^^
Last sekali attach bow untuk menambahkan lgi kecomelan amigurumi bear ni ^^..
Size bear ni hampir sama besar dengan amigurumi dragon yang aku penah buat sebelum ni.. 11 cm macamtu..


wokey sampai disini je post kali ni..
tima kasih sudi baca yer ^^ 








 
Copyright © HIMEGURUMI | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in